Voorwoord op de homepage

Ashampoo Snap 2013.08.30 11h13m30s 001
 
 

Geschiedenis ligt om de hoek. De historie van het eigen dorp, stadje of van de buurtschap is spannend. De grote lijnen uit de algemene historie kunnen ermee aangeduid worden. Soms kan zo’n ‘eigen les’ een onderwerp uit de methode prima vervangen.
Met de historie dichtbij wordt geschiedenis beleefbaar. Deze beleving vergroot ook het respect voor de eigen omgeving. 

‘De Gaostok’ ondersteunt de basisscholen in de gemeente Aalten. Een school kan kant en klare leskoffers reserveren. De materialen worden gebracht en gehaald. Bij sommige leskoffers hoort een bezoek aan een van de Musea.
Het dagelijkse werk van ‘De Gaostok’ wordt gedaan door de werkgroep ‘Geschiedeniskoffer’.
Onze ervaring: kennis van je eigen geschiedenis verrijkt de lessen op school.

oude-koffer